GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteenbrand Stolwijk?

Wij voorkomen een potentiële schoorsteenbrand!

Schoorsteenbrand Stolwijk

Schoorsteenbrand Stolwijk? Een schoorsteenbrand doormaken is zeer verontrustend. Het resulteert meestal niet alleen in aanzienlijke woningschade, maar brengt ook de gezondheid van inwoners in gevaar.

Op onze site bieden we uitgebreide informatie over het herkennen van vroege signalen van een mogelijke schoorsteenbrand en wat u moet doen als u denkt dat er brand in uw schoorsteen is.

Maakt u zich zorgen over de mogelijkheid van een schoorsteenbrand in uw huis? We raden ten zeerste aan om voorzorgsmaatregelen te nemen. Een consult bij een expert kan u helpen eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken en te verhelpen.

Als uw streven is om de kans op een schoorsteenbrand te verminderen, staan wij voor u klaar. Bel ons op 0182 204 750 en we regelen graag een controle om uw huis in Stolwijk veilig te stellen. Voorkom een schoorsteenbrand Stolwijk.

Schoorsteenveger Stolwijk

Voor wie houdt van de sfeer van een open haard of de behaaglijkheid van een kachel, is regelmatige schoorsteenverzorging van groot belang. Dit betekent dat u de schoorsteen consistent laat controleren en vegen.

Door uw schoorsteen systematisch te onderhouden, profiteert u niet alleen van een betere verbranding, maar beperkt u ook het gevaar van onbedoelde brandschoorsteen minimaliseert het risico op incidenten en verdere complicaties.

Voor wie de haard of kachel gedurende het hele jaar frequent gebruikt, suggereren we om minstens twee keer per jaar een professionele schoorsteenreiniging te overwegen. Voor occasionele gebruikers is een jaarlijkse controle meestal afdoende.

Als u overweegt om uw schoorsteen te laten inspecteren en schoonmaken, aarzel dan niet. Neem onmiddellijk contact op met Schoorsteenveger Stolwijk via 0182 204 750 voor een uitgebreide en deskundige service.

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand?

Schoorsteenbranden kunnen door verschillende factoren ontstaan. Eén van de meest voorkomende oorzaken is een slecht ontworpen of gebouwde schoorsteen. Bijzonder riskant is een schoorsteen met een rookkanaal dat ofwel te groot of te klein is in verhouding tot de haard of kachel die erop is aangesloten.

Wanneer een rookkanaal te groot is, ontstaat er onvoldoende trek waardoor rookgassen in de schoorsteen blijven hangen. Deze gassen koelen af en kunnen een laag creosoot vormen, een brandbare teerachtige substantie.

Aan de andere kant, bij een te klein rookkanaal, hebben de rookgassen weinig ruimte om te ontsnappen. Als er zich creosoot in het rookkanaal opbouwt, is de kans groot dat dit ontvlamt.

Buiten deze ontwerpfouten kunnen externe factoren, zoals vogelnesten, bladeren of andere vreemde objecten die onbedoeld in de schoorsteen terechtkomen, ook brand veroorzaken.

Een ander potentieel gevaar zijn de verbrandingsresten die zich kunnen ophopen aan de binnenzijde van het rookkanaal, vooral bij het stoken op kolen of stookolie.

Daarentegen, bij gasgestookte haarden en kachels is de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk kleiner, aangezien deze doorgaans veel minder vervuiling veroorzaken in het rookkanaal.

Als het uw doel is om het risico van een schoorsteenbrand te minimaliseren, zijn we hier om te helpen. Neem contact met ons op via 0182 204 750 voor professioneel advies en onderhoud.

Hoe herkent u een schoorsteenbrand?

Het herkennen van een schoorsteenbrand is cruciaal om tijdig te kunnen ingrijpen en ernstige gevolgen te voorkomen. Maar hoe weet u of uw schoorsteen brandt?

Een plotselinge toename van rook, die zowel uit de schoorsteen kan schieten als in uw woonruimte kan binnendringen, is een duidelijk teken.

Een ander typisch symptoom is een luid, brullend of fluitend geluid, vergelijkbaar met een sterke wind of een trein. Dit geluid ontstaat doordat de brand zuurstof aanzuigt om te kunnen blijven branden. Verder kan de aanwezigheid van een intense roet- of verbrande geur ook wijzen op een schoorsteenbrand.

Als u denkt dat uw schoorsteen in brand staat of als u potentiële risico’s ziet, is het essentieel om onmiddellijk actie te ondernemen.

Om het risico op een schoorsteenbrand te verminderen, is regelmatig onderhoud essentieel. Overweeg uw schoorsteen periodiek te laten reinigen en inspecteren. Voor het inplannen van een onderhoudsbeurt, neem contact op via 0182 204 750.

Wat te doen bij een schoorsteenbrand?

Als u geconfronteerd wordt met een schoorsteenbrand, is het van essentieel belang om meteen te reageren. Door snel en efficiënt te handelen, kunt u verdere schade aan uw woning voorkomen en potentiële gevaren beperken.

Bij het vermoeden of constateren van een schoorsteenbrand is uw eerste prioriteit om onmiddellijk de brandweer te alarmeren door te bellen naar 112. Sluit daarna, indien mogelijk, de schoorsteenklep en probeer elke extra zuurstoftoevoer naar het vuur te beperken, aangezien dit het vuur kan aanwakkeren.

In de tussentijd, terwijl u wacht op de hulpdiensten, kunt u proberen het vuur te blussen met zand of zout. Gebruik echter nooit water, omdat het risico bestaat dat het water snel verdampt en een explosie veroorzaakt. Dit kan leiden tot scheuren in de rookkanalen, wat extra gevaren en schade kan opleveren.

Zodra het vuur is gedoofd, is het belangrijk om uw huis te ventileren door ramen en deuren wijd open te zetten. Dit helpt om de opgebouwde rook en gassen snel te verwijderen.

Hoe voorkomt u een schoorsteenbrand?

Niemand wil te maken krijgen met een schoorsteenbrand. Gelukkig kan de kans op zo’n brand drastisch worden verminderd door regelmatig onderhoud en enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen.

Een goed onderhouden en regelmatig geveegde schoorsteen is veel minder vatbaar voor brand. Het is raadzaam om uw schoorsteen minstens één of twee keer per jaar professioneel te laten vegen.

Een ervaren schoorsteenveger zorgt niet alleen voor een schone schoorsteen, maar inspecteert ook op mogelijke defecten, zoals barsten, lekken of andere structurele problemen.

Bovendien is het van belang om uw schoorsteen consistent en grondig te reinigen en de juiste brandstof voor uw haard of kachel te gebruiken. Zorg voor een goede luchtstroom in en rond uw schoorsteen.

Het is ook aan te raden om te vermijden te stoken tijdens windstille of mistige omstandigheden, en een dunne laag as in de aslade te handhaven voor optimale verbranding. Gebruik alleen goedgekeurde aanmaakmiddelen en laat nooit een brandende haard zonder toezicht achter.

Een regelmatig geveegde en onderhouden schoorsteen is uw beste verdediging tegen schoorsteenbranden. Wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Stolwijk via 0182 204 750.

Onverzekerd bij een schoorsteenbrand

Verzekeringen benadrukken het belang van regelmatig onderhoud aan uw schoorsteen. Als er een brand uitbreekt in een schoorsteen die niet regelmatig is geveegd of onderhouden, kan het zijn dat uw verzekering de schade niet of slechts gedeeltelijk dekt.

Als blijkt dat u uw schoorsteen niet consistent heeft laten onderhouden, bijvoorbeeld door deze niet jaarlijks te laten vegen, kan de verzekering dit interpreteren als nalatigheid of achterstallig onderhoud van uw kant. In een dergelijk scenario, wanneer er brand ontstaat, kan uw verzekeraar besluiten om geen schadevergoeding uit te keren.

Het is vermeldenswaard dat, hoewel er geen wettelijke verplichting is, het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu al sinds 1992 aanbeveelt om de schoorsteen minstens één keer per jaar professioneel te laten vegen.

Wilt u er zeker van zijn dat u in geval van een schoorsteenbrand gedekt bent door uw verzekering? Neem dan het zekere voor het onzekere en zorg voor jaarlijks onderhoud van uw schoorsteen. Voor het inplannen van een onderhoudsafspraak kunt u contact opnemen via 0182 204 750.

Een schoorsteenveger inschakelen?

Een schone schoorsteen is niet alleen essentieel voor de prestaties van uw haard of kachel, maar het draagt ook bij aan de algehele veiligheid van uw woning. Na verloop van tijd kunnen roet, creosoot en andere verbrandingsresten zich ophopen in uw schoorsteen, wat niet alleen de trek kan verminderen, maar ook het risico op schoorsteenbranden kan vergroten.

Het inschakelen van een professional voor uw schoorsteenonderhoud biedt tal van voordelen. Ten eerste beschikt een gespecialiseerde schoorsteenveger over de juiste apparatuur en kennis om ervoor te zorgen dat elk deel van de schoorsteen grondig wordt geïnspecteerd en gereinigd.

Bovendien kunnen mogelijke problemen, zoals scheuren in het metselwerk, verstoppingen door nestelende vogels of schade aan de schoorsteenkroon, vroegtijdig worden gedetecteerd en aangepakt voordat ze grotere, kostbare problemen worden.

Een regelmatige controle en onderhoud van uw schoorsteen verlengt niet alleen de levensduur ervan, maar zorgt er ook voor dat u met een gerust hart kunt genieten van de warmte van uw haard of kachel, wetende dat u de nodige stappen hebt genomen om uw huis en geliefden veilig te houden.

Schoorsteenveger Stolwijk is toegewijd aan het leveren van uitmuntende service en vakmanschap. Als u de zekerheid wilt hebben dat uw schoorsteen in topconditie verkeert, aarzel dan niet en bereik ons op 0182 204 750.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Stolwijk? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Stolwijk.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Stolwijk.

Werkwijze Schoorsteenveger Stolwijk

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Stolwijk via 0182 204 750. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Stolwijk op 0182 204 750.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Stolwijk via 0182 204 750.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Stolwijk via 0182 204 750.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Stolwijk

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Stolwijk heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Stolwijk

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Stolwijk

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Stolwijk nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Stolwijk

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Stolwijk mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Stolwijk

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button